Zomerfestival op het Fort

Op zaterdag 25 augustus organiseert Stichting Fort Jutphaas voor de eerste keer: Zomerfestival op het Fort. Het Fort in Nieuwegein wordt omgetoverd tot een festivalterrein met foodtrucks, een podium met muziek, een openlucht filmvertoning en diverse kramen waar kunst wordt geëxposeerd. Voor de kinderen is er een speciaal kidsplein ingericht waar kinderen kunnen schilderen of geschminkt worden. Het zomerfestival wordt een heerlijke dag om gezamenlijk de zomer af te sluiten.

 

Programma

13.30u Mel@anie

14.30u Liguster

15.30u Blue Grass Boogiemen

16.45u Wordt nog bekend gemaakt

18.15u Wordt nog bekend gemaakt

20.00u Stijn Grul

21.30u Openluchtfilm: Retour en Bourgogne

 

Het muziekpodium komt bovenop de historische wal te staan, met spectaculair uitzicht. Het programma is zeer gevarieerd, van klein-akoestische acts tot en met volwaardige band-optredens. De productie van het muziekgedeelte is in de ervaren handen van het Nieuwegeinse AkoestiCafé.

Kunstexposities en workshops

Dit culturele festival wordt versterkt door de aanwezigheid van 10 kunstenaars, bijeengebracht door kunstcollectief Feniks. Zij exposeren hun werk, leggen uit over technieken en er zijn ook wat werken te koop. Naast het fort vindt in hetzelfde weekend Rijnhuizen Buitengewoon plaats, een kunstmarkt op Kasteel Rijnhuizen, dus daar kun je op dezelfde dag ook nog even rondstruinen.

 

Cinema Buiten

De afsluiting wordt verzorgd door Filmtheater 't Hoogt. Zij organiseren Cinema Buiten - openluchtvertoningen van arthouse films op 11 bijzondere erfgoed locaties. Een samenwerking met provincie en gemeente Utrecht in het kader van 2018 Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Op Fort Jutphaas zullen zij de film Retour en Bourgogne draaien, een heerlijk Frans familierelaas op een ambachtelijke wijngaard.

 

Eten & drinken

Bij het wijnfort kun je daar een heerlijk (Frans) wijntje bij drinken en met de verschillende foodtrucks wordt het een heerlijke plek om op zaterdag 25 augustus met je gezin of vrienden te vertoeven.

 

Het festival is gratis toegankelijk. Voor de filmvoorstelling kunnen HIER online kaarten gekocht worden.

Kijk voor meer informatie op www.ophetfort.nl