1-1-20 Start Project 
Evenement
1-6-21

“Het Vlogexperiment" is een zichtbaarheidsinstrument voor het echte leven. Vanuit je eigen vierkante meter holy ground laat je zien wat jij belangrijk vindt, zo maak je je eigen wereld zichtbaar, jouw waarheid komt tot leven. Door echtheid te laten zien, komt het hart van de maatschappij tevoorschijn.

  

Zelfonderzoek door te vloggen

Het vlogexperiment helpt je bij je zelfonderzoek. Wie ben jij? Hoe vrij ben jij om te zeggen wat je wil, te laten zien wat jij belangrijk vindt? Op jouw vierkante meter vrijheid creëer je je vrije speelruimte. Ontdek je wie je wel bent, wie je niet bent. En zo kom je steeds dichterbij je ware natuur.

 

Eigen regisseur

Jij bepaalt wat je filmt en zichtbaar maakt. Wil je je filmpje laten zien aan anderen of hou je het liever voor jezelf? Jij bent de regisseur! Het gaat niet om het filmpje, maar dat jij jezelf en de wereld om je heen gaat onderzoeken. Je leert neutraal te observeren zonder oordeel.

Documentaire over autonomie en authenticiteit

Het vlogexperiment is een initiatief van communitybuilder Dagmar Heijsteeg en documentairemaker Anna Stienstra (De wereld van Puck).

Van het "vlogexperiment" zal in 2021 een documentaire en boek verschijnen met verschillende hoofdrolspelers uit Nieuwegein over de betekenis van authenticiteit en autonomie van de mens. 

Wanneer gaat het vlogexperiment van start?

NU! We verwachten daarom heel veel leuke verrassingen, andere wendingen en wonderschone vondsten die we niet hadden kunnen bedenken van te voren.

Om toch een kleine richting te geven aan dit experiment is dit onze intentie:

In september 2019 zal de financiering rond zijn en gaan we met vijf inspirerende vlogpioniers van start op 1 januari 2020 met het VLOGEXPERIMENT.

Met jouw aandacht gaat het stromen!

We nodigen alle pioniers, mantelzorgers, female leaders, topsporters, (sociale) ondernemers, actieve burgers en kunstenaars van Nieuwegein uit om zich open te stellen voor iets nieuws en zich aan te melden voor het vlogexperiment! Je bent van harte welkom om jouw perspectief te laten zien aan je eigen community.

Vragen? 

Info: Dagmar Heijsteeg

Mail: plugm@outlook.com

Website: www.gewoonvloggen.com

Het vlogexperiment start in Nieuwegein 

  

Ik wil mee doen met het vlogexperiment...En dan?

Ja, dat is echt heel leuk en waardevol! Niet alleen voor jou, maar voor de hele community. Jij gaat namelijk laten zien wat JIJ belangrijk vindt, welk thema er aan jouw hart gaat en wat het betekent om dit vanuit jouw perspectief zichtbaar te maken.

 

Je krijgt samen met de andere vlogpioniers van Nieuwegein een vlogtraining aangeboden, zodat je direct aan de slag kan gaan. Je mag je vlogs delen die je maakt tijdens het traject, maar dat hoeft niet. We willen wel graag weten wat je bevindingen zijn en waar je misschien tegenaan loopt. Elke maandagochtend ontbijten we samen en helpen we elkaar vooruit. Ook dit is vrijwillig! Maar natuurlijk wil je dat niet missen. 

 

Geleerde lessen deel je in de blogs op deze website. 

En als ik iets heb gefilmd, wat ik toch niet wil delen?

Jij bepaalt wat je filmt en zichtbaar maakt. Wil je je filmpje laten zien aan anderen of hou je het liever voor jezelf? Jij bent de regisseur en helemaal vrij om dat te laten zien, wat je wil laten zien.  

Hoe zit dat dan met die documentaire en het boek?

​We willen iedereen laten zien dat een samenleving is opgebouwd uit heel veel verschillende perspectieven van mensen. Het is de bedoeling dat je doet wat je leuk vindt en energie geeft. We willen dit kunnen laten zien aan de rest van Nederland. Van het "vlogexperiment" zal daarom in 2021 een documentaire en boek verschijnen. Jij speelt een belangrijke rol wat betreft de inhoud. We zullen daarom met enige regelmaat filmen voor de documentaire. De blog en de foto's op onzestadnieuwegein.com zullen leidend zijn voor het boek.