23-4 Start 4-delige podcast-serie
23-2 Start Project OnGein
23-4 Start Diverse ontmoetingen in Blokhoeve
23-3-19 Laatste podcast-uitzending in Blokhoeve, met een terugblik op het traject

De podcast-serie van project OnGein

Het project OnGein begon in het najaar van 2017 na een periode van co-creatie tussen de gemeente Nieuwegein en projectbureau AllOne. Barbara del Court-König (creative director van AllOne) werd door de gemeente gevraagd om met haar sociaal artistieke interventies een rol te spelen in de overlast die al jaren heerst in de wijk Zuilenstein. 

 

De kruisbestuiving  van leerlingen van het Anna van Rijn college  en de bewoners van Zuilenstein die aangrenzend wonen,  begon met het ontwikkelen van de audiotour rondom de school. Hiermee werd de eerste brug geslagen naar meer begrip voor en plezier met elkaar. 

Wat is een podcast?

Een podcast is een serie audioprogramma's die luisteraars kunnen downloaden en beluisteren. Het doel van de meeste podcasts is informatief en lijkt op een radiouitzending. Verschil is dat de luisteraar zelf bepaalt wanneer hij een podcast wil luisteren.

 

Podcast: Er is hier niks/dus alles kan

Team OnGein maakt de komende periode 4 tot 6 podcast-uitzendingen met buurtbewoners van Blokhoeve, gemaakt met jongeren in Nieuwegein. De podcast-reeks krijgt de naam “Er is hier niets, dus alles kan". De verhalen komen uit Blokhoeve en we gaan spelen met de werkelijkheid. Laat de fantasie de vrije loop en de creativiteit rijkelijk vloeien.

 

In september komt er een festival in Blokhoeve, waar op één of andere wijze de verhalen van de podcasts een podium krijgen. De eerste podcast Podcast 0 zal verschijnen halverwege april en is een 0-meting, een cultureel archeologisch onderzoek in de wijk met de vraag: is er echt niks, of toch wel iets? En waar liggen kansen? Podcast 0 wordt gemaakt door culturele archeologen Job Kühlkamp en Dagmar Heijsteeg. De rest van de serie zal gemaakt worden in co-creatie met wijkbewoners. De laatste podcast-uitzending zal een terugblik zijn op het hele proces.

Jongeren die actief willen meewerken aan de knettergekke podcast uitzendingen, kunnen zich aanmelden bij erishierniks@gmail.com. 

Een festival in Blokhoeve

Parallel aan de podcast-serie zijn er diverse ontmoetingen in de wijk Blokhoeve gebaseerd op de ABCD methode. Vanuit de kracht en samenwerking van bewoners. 

Vragen over de podcasts van Blokhoeve? 

Mee spelen? Een sterk verhaal? Iets anders? De makers Job Kühlkamp en Dagmar Heijsteeg willen graag weten of er iets (of iemand) speelt in Blokhoeve. En of zij mogen mee spelen.

erishierniks@gmail.com

Vragen over project OnGein? 

Info: Barbara del Court König (creative director van AllOne)

allone.nl/projecten

info@allone.nl 

06-16752340

 

Podcastserie in Blokhoeve ER IS HIER NIKS
Er is hier niks/dus alles kan 

podcast-serie in Blokhoeve

Sfeerimpressie van Blokhoeve in Nieuwegein