18-10 Start Hier is 75
1-12 PR eenzaamheidsproject
18-12 Kerst met 75

Hier is 75 is een initiatief van sociaal ondernemer en stadsmaker Dagmar Heijsteeg. Ze werkt samen met kringloopwinkel de Hoop in Nieuwegein en de Algemene Hulpdienst Nieuwegein (AHN).

 

Hier is 75 verzorgt gezellige retro huiskamersettings uit grootmoeders tijd tijdens (buiten)evenementen. Tijdens het evenement gaan enkele handmade spullen van opa en oma onder de hamer. Denk aan oma's haakwerkjes, gepimpte theeserviesjes, opa's opgeknapte meubeltjes. 75% van de opbrengst van de veiling gaat naar projecten om eenzaamheid bij ouderen in Nieuwegein tegen te gaan (zoals in Fort Vreeswijk) OF een project tegen armoede. Voor het evenement start zal bekend worden gemaakt (tijdens een PR stunt) voor welk project geveild zal worden. De opbrengst wordt verdubbeld door Geins Geluk.

Taboe op armoede en eenzaamheid doorbreken

 

Niet alleen eenzaamheid is voor Hier is 75 een belangrijk thema, ook armoedebestrijding. Artiesten die optreden tijdens het evenement wordt vrijblijvend gevraagd om aandacht te besteden aan één van deze thema's in hun act. Aandacht besteden aan deze thema's wordt bijgedragen aan het doorbreken van een taboe.

Vragen over Hier is 75? 

Voor vragen en inhuren van Hier in 75 tijdens jouw event?

Info: Dagmar Heijsteeg | Stadsmaker van Nieuwegein

We gaan pas ECHT van start met de pilot op 18 oktober 2018. Tot die tijd zijn we druk met de voorbereidingen van het eerste event rondom de feestdagen. Voor veel eenzame ouderen een moeilijke periode. Hier is 75 draagt met haar visie een steentje bij aan meer cohesie en verbinding in de stad Nieuwegein.

Wil je iets bijdragen? Op wat voor manier dan ook?

Mail dan naar Onze Stad Nieuwegein.

 

Hier is 75  18-10-18 ---> 18-12-18